Möt styrelsen i Örebro kristna råd

Möt styrelsen i Örebro kristna råd

Under några veckor kommer vi att presentera styrelsen i Örebro kristna råd. Först ut är Angelina Backman. Så här skriver hon:

1. Vem är du och vad gör du?

Jag är Angelina Backman, församlingsherde i Adolfsbergs församling, Örebro pastorat. Här har jag arbetat sedan februari 2016 och trivs väldigt bra! Jag tycker mycket om kombinationen vara herde/chef/arbetsledare och församlingspräst. Jag får jobba med alla frågor jag tycker om: personalfrågor, att samla och utmana medarbetarna, samverka med alla härliga församlingsbor och ha konfirmander, gudstjänster och förrättningar. Underbart! Tänk att få berätta om hoppet vi har i Jesus Kristus på så många olika sätt, i så skiftande sammanhang!

Jag bor med min familj i Fjugesta, en plats vi bott på sedan 2004. Och vi trivs fint i det fagra västernärke!

2. Varför är du engagerad i Örebro kristna råd?

Mitt engagemang i ÖKR startade ganska nyss, iom att Moni Höglund (valberedningen) frågade om jag ville sitta med i styrelsen. Och det ville jag gärna, för jag kan inte så mycket alls om den ekumeniska kartan i Örebro. När jag arbetade i Knista församling (Fjugesta) så var det en självklar del av jobbet att delta i det ekumeniska arbetet. Och jag kände att jag hade saknat det!

3. Varför vill du vara kristen?

Oj, vilken spännande fråga! Varför jag vill vara kristen… Det är liksom självklart för mig att vara kristen… Sedan jag kom till tro i 20 års åldern har det alltid funnits med i min tanke, i mitt liv. Och min tro är enkel: ”jag tror på Jesus, att han alltid finns vid min sida och därför är jag aldrig ensam” Min tro är inte mer avancerad än så, egentligen. Och därför vill jag fortsätta vara kristen, jag vill veta/känna/tro/lita på att Jesus finns där. Vid min sida.