2023-02-24 information

2023-02-24 information

Guds fred vänner!

Info från Örebro kristna råd denna gång innehåller främst en påminnelse om att anmäla dig till några arrangemang under kommande veckor.

Några arrangemang

Det är dags att anmäla sig:

7 mars kl 18,30-20,30 Örebro kristna råds årsmöte i Immanuelskyrkan. Anmälan senast fredag 3 mars. 

Missa inte samtalet om ekumeniken i Örebro och den intressanta och aktuella föreläsningen av Misha Jaksic om ortodoxa kyrkor!

9 mars kl 19-20,30 Social utsatthet i Örebro – terminens samtalsforum för kyrkorna. I S:t Mikaels kyrka. Anmälan senast 6 mars. 

14 mars kl 8,30-12 Temaförmiddag om Våld i nära relationer, tillsammans med Kvinnohuset. I Korskyrkan. Anmälan senast 8 mars

Övrigt

1. Igår fredag 22 februari möttes flera av oss för bön och ljuständning på årsdagen av Rysslands angrepp på Ukraina. S:t Nicolai kyrka var mötesplatsen. Glädjande nog uppmärksammades det såväl av Nerikes Allehanda som SVT.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/ljus-bon-och-varme-pa-arsdagen-av-krigsutbrottet

https://www.na.se/2023-02-24/nu-har-vi-bott-har-ett-ar-och-det-ar-fortfarande-krig

2. Sveriges kristna råds styrelse möttes samma dag. Här finns ett uttalande från styrelsen om situationen i Ukraina och ett förslag till bön för situationen som kan användas i gudstjänsten den 26 februari eller vid annat tillfälle.

https://www.skr.org/pressmeddelande/sveriges-kyrkor-ber-om-ett-slut-pa-kriget-uppmanar-till-sarskild-bon-pa-sondag/

3. Nu ser vi fram emot den gemensamma gudstjänsten på Påskdagen kl 14 på Stortorget. Vi vill uppmuntra alla församlingar att planera för ett stort deltagande vid detta gemensamma tillfälle.

Örebro kristna råds hemsida finns alltid på plats. www.orebrokristnarad.se

Då och då kommer även en glimt via ÖKRs facebooksida.

Med önskan om Guds välsignelse

Hälsar ÖKRs styrelse genom Björn